SV vil få med seg Ap og Sp på nye forhandlinger med Sametinget om samisk språkopplæring. Lykkes ikke det, vil partiet gå til andre for å få flertall.

I februar brøt Sametinget og regjeringen konsultasjonene om ny opplæringslov. Loven skal etter planen fremmes for Stortinget før sommeren.

Ifølge VG gir Freddy André Øvstegård, SVs kunnskapspolitiske talsperson, sin støtte til Sametinget. Han ber regjeringen starte forhandlingene igjen.

– Regjeringen må begynne å ta Sametingets bekymringer på alvor. Det er godt dokumentert at elever med rett til undervisning på og i samisk ikke får rettighetene sine innfridd, sier han.

Dersom ikke SV får med seg de to regjeringspartiene, vil Øvstegård forsøke å finne et annet flertall på Stortinget. Han vil også ta initiativ til at utdanningskomiteen på egen hånd skal opprette dialog med Sametinget for å lytte til deres forslag.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.