Mannen som knivstakk ei ti år gammel jente i magen i Brunnsparken i sentrum av Göteborg midt på dagen og påførte henne kritiske skader er blitt identifisert som Milad Salari fra Iran. Han er nå i politiets varetekt, mistenkt for to tilfeller av drapsforsøk. Ofrene er jenta og hennes bestemor.

Jenta er nederlandsk og var på besøk hos sin familie da hun ble utsatt for drapsforsøk. Det er fortsatt uklart om gjerningsmannen i det hele tatt kjente jenta og hennes bestemor eller om de var to helt tilfeldige ofre. Noen vitner har hevdet at mannen ropte «Allahu akbar» i forbindelse med sitt mordforsøk.

Iranske Milad Salari kan kun beskrives som multikriminell. Samnytt lister opp ikke mindre enn 52 registrerte lovbrudd på hans rulleblad. Flere av disse er alvorlige.

Fria Tider skriver at Salari tidligere er dømt for et svært stort antall forbrytelser i Sverige, inkludert ran og overfall, men har flere ganger sluppet unna med milde straffer. Så seint som i november ble han dømt for å ha stjålet ei datamaskin og et tastatur fra en butikk like ved åstedet for torsdagens knivstikking. Aktor ville at han skulle dømmes til fengsel, men i stedet fikk han prøvetid. Retten mente at det hadde skjedd en «forbedring av hans personlige og sosiale situasjon».

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.