Iraneren som knivstakk en ti år gammel jente i magen i Brunnsparken i sentrum av Göteborg midt på dagen og påførte henne kritiske skader, er dømt til 14 års fengsel. Han blir ikke utvist.

Angrepet skjedde 2. mars, midt på dagen.

Også jentas farmor ble skadet. Jenta er nederlandsk og var på besøk hos sin familie da hun ble utsatt for drapsforsøk. Hun ble kritisk skadet, men kunne forlate sykehuset i slutten av mars.

Göteborgs tingsrätt har dømt Milad Salari (35) til 14 års fengselsstraff for mordforsøk og grovmishandling.

Det bedöms som särskilt försvårande att han attackerat ett försvarslöst barn. Att en specialutrustad ambulans fanns i närheten när dådet skedde var enligt tingsrätten avgörande för att flickan överlevde. Åklagaren hade yrkat på 16 års fängelse, och två av rättens ledamöter ville gå på hennes linje.

Salari hadde besøkt legen tidligere samme dag og deretter hentet sterke tabletter på apoteket. Så stjal han en kniv på Claes Olson. En time senere gikk han til angrep på de to tilfeldige ofrene.

Iraneren er seriekriminell, noe Document har skrevet om.

Iranske Milad Salari kan kun beskrives som multikriminell. Samnytt lister opp ikke mindre enn 52 registrerte lovbrudd på hans rulleblad. Flere av disse er alvorlige.

Fria Tider skriver at Salari tidligere er dømt for et svært stort antall forbrytelser i Sverige, inkludert ran og overfall, men har flere ganger sluppet unna med milde straffer.

Ifølge Fria Tider vil straffen på 14 år i praksis bety en soning på 9 år.

Siden Salari er tildelt statsborgerskap kan han etter svensk lov ikke utvises.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.