Barbara Flesche, som kom inn i konsernledelsen i Statkraft i august i fjor, fikk 2,9 millioner kroner i bonus for fjoråret. 

Drøyt 2,2 millioner kroner av bonusen fikk Flesche for å bli i jobben, går det frem av notene til regnskapet.

Bakgrunnen er at Statkraft kjøpte selskapet Solar Century hvor Flesche var toppsjef.

Statkraft argumenterer med at det var viktig å ha kontinuitet mens Solar Century ble integrert i selskapet, skriver Europower.

– Flesche var CEO i Storbritannias største solkraftutvikler, SolarCentrury, da vi kjøpte opp selskapet. For å sikre at hun ble med videre gjennom en kritisk fase i integrasjonen med Statkraft, har hun hatt en egen avtale som ble avsluttet før hun tiltrådte som konserndirektør for Europa 15. august i fjor, kommenterer Lars Magnus Günther, pressekontakt i Statkraft.

I tillegg til at Flesche fikk bonus for å bli i konsernet, er ledergruppen i selskapet også utvidet fra sju til åtte personer. I tillegg til Flesche har også Ingeborg Dårflot kommet inn i Statkraft-ledelsen. Hilde Bakken sluttet i selskapet i fjor, for øvrig er det de samme personene som tidligere, som styrer Norges største fornybarselskap.

Nel og Statkraft signerer avtale om grønt hydrogen

Totalt fikk ledergruppen i Statkraft lønn, bonus, pensjon og andre godtgjørelser på til sammen 50,6 millioner kroner for 2022. Det er nesten 28 prosent mer enn året før, da summen var 39,6 millioner kroner.

– Prinsippet for lønn og andre godtgjørelser i Statkraft er at vi skal være konkurransedyktige, men ikke lønnsledende, kommenterer Günther.

Administrerende direktør gikk opp 4,4 prosent i samlet godtgjørelse, og havnet i fjor på 9,96 millioner kroner.

Flesche selv vil ikke kommentere avtalen. Til sammen fikk hun godtgjørelse på knapt 6,7 millioner kroner i år.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.