Den amerikanske advokaten Alex Murdaugh har av en jury blitt funnet skyldig i drapet på sin kone og en av sine sønner i 2021.

Juryen brukte mindre enn tre timer på å komme fram til avgjørelsen etter en seks uker lang rettssak som har fått mye oppmerksomhet både i USA og internasjonalt.

Murdaugh ble dømt på fire punkter: drapet på Maggie Murdaugh, drapet på Paul Murdaugh og to tilfeller av våpenbesittelse under en voldelig forbrytelse. Murdaugh, 54, står overfor en straff på alt fra 30 år til livstid i fengsel uten prøveløslatelse for hver drapstiltale.

Straffeutmålingen forventes å finne sted på fredag. Murdaugh står fortsatt overfor en annen rettssak i fremtiden på grunn av sine mange økonomiske forbrytelser.

Jurymedlemmer startet forhandlinger torsdag ettermiddag etter flere uker med vitnesbyrd fra dusinvis av vitner i en viltvoksende sak som kulminerte i et besøk på åstedet, familiens landlige jakteiendom i Moselle.

Murdaugh vitnet i sitt eget forsvar og nektet for at han drepte sin kone og sønn. Men han innrømmet under avhør at han hadde løyet for etterforskerne da han nektet for å ha vært på eiendommen den kvelden – og skyldte løgnene sine på sin avhengighet av opioider.

– Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg lot meg selv komme dit jeg kom. Jeg kjempet mot den avhengigheten i så mange år. Jeg brukte så mye penger på piller, sa Murdaugh.

Skogpod 23. februar: Medisinen finnes i USA

Hans tilstedeværelse på drapsstedet ble avdekket takket være en mobiltelefonvideo tatt av sønnen, der Alex Murdaughs stemme kunne høres kort tid før drapene nær kennelen på deres landlige Colleton County-eiendom 7. juni 2021.

Aktoratet hevdet at Murdaugh drepte sin kone og sønn i et desperat forsøk på å avlede oppmerksomheten fra hans økonomiske forbrytelser og få sympati fra samfunnet. Maggie Murdaugh, 52, ble skutt fire eller fem ganger med en rifle og 22 år gamle Paul ble skutt to ganger med en hagle.

Drapsvåpnene ble aldri funnet.

Juryen hørte fra mer enn 75 vitner og så nesten 800 bevis. Ukene med vitnesbyrd inkluderte utallige vendinger i en historie som inkluderte Murdaughs mislykkede forsøk på å iscenesette sin egen død for forsikringspenger, og en dødelig båtulykke som sønnen Paul sto tiltalt for.

Juryen hørte også om dødsfallet til familiens husholderske i et fall i Murdaugh-hjemmet og beskyldninger om at Murdaugh svindlet familien sin for forsikringsoppgjøret.

På forsvaret hevdet på sin side at myndighetene gjennomførte en dårlig etterforskning – unnlot å samle inn bevis som fingeravtrykk eller mulig DNA på Maggie eller Paul Murdaughs klær som kunne ha pekt på noen andre – fordi de var så fast bestemt på å få Murdaugh dømt.
Murdaugh står også overfor nesten 100 anklager mot ham for ulike økonomiske forbrytelser, inkludert svindel, hvitvasking av penger, skatteunndragelse og forfalskning, og er anklaget for å ha stjålet mer enn 8 millioner dollar og forsøkt å få en mann til å skyte ham i en livsforsikring på 10 millioner dollar.

Selv om han innrømmet noen av disse forbrytelsene i vitneboksen under rettssaken, gjenstår det fortsatt rettssaker i disse sakene.

Murdaugh familien har holdt hjembyen i et juridisk jerngrep i flere generasjoner, og har alle sammen vært medlemmer av Demokratene i USA.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.