Liverpool valgte å ta en 33 minutters flytur tilbake fra Newcastle etter lørdagens borteseier.

Det får klimahysterikerne til å eksplodere.

Det hele startet da høyreback Trent Alexander-Arnold la ut et bilde av seg selv og lagkaptein Jordan Henderson på plass i flyet.

Skjermdump fra Instagram

Noen av kommentarene til innlegget var: «Fly fra Newcastle til Liverpool? Interessant …» og «Hvorfor er dere på et fly?»

En Twitter-bruker omtalte det som «sykt» å ta flyturen:

Klubben uttaler at de tok fly for å spare tid, slik at de kan være bedre forberedt for tirsdagens kamp mot Real Madrid.

En eventuell tog- eller busstur tilbake hadde tatt litt over tre timer.

Fotballekspert i TV 2 Mina Finstad Berg skjønner at det kan se rart ut for folk at klubben valgte å ta en så kort flytur. Likevel har hun forståelse for at de ikke valgte en annen transportmetode.

– Å komme seg hjem tidlig kan være marginene man trenger. De har en enormt viktig kamp mot Real Madrid på tirsdag. At man ønsker å komme seg tidlig hjem, for å ha fullt fokus på en av sesongens viktigste kamper, har jeg stor forståelse for, sier eksperten.

Guterres advarer: – Stigende havnivå vil skape masseflukt av bibelsk skala

Finstad Berg ønsker imidlertid å understreke at økt bevissthet rundt klimaproblematikken hos fans er positivt.

Hun har videre et forslag til hva en kan kritisere fotballspillere for når det gjelder flyturer.

– Vi kan heller bruke energien vår på å kritisere deres privatflyturer når de drar på ferie, istedenfor deres flyvninger under tette kampprogram, sier hun.

Leder i Natur og Ungdom, Gina Gylver, er ikke like forsiktig i sin kritikk av fotballaget.

– Fotballspillere kan ikke skjermes fra å kutte egenutslipp. Flyturer er blant de største utslippene vi som privatpersoner står ansvarlig for. Det er derfor forkastelig å ta denne turen for å spare tid, sier Gylver til TV 2.

Hun mener spillerne har større påvirkningskraft enn forskere, og mener at idrettsutøvere dermed har et større ansvar for å formidle klimaproblematikk ut til folk.

– De er store forbilder. Sporten har en helt annen appell enn for eksempel forskere og politikere, og det er få som har så mange fans som fotballspillere. De har et ansvar for å gå foran og bruke sin påvirkningskraft, forteller hun.

Liverpool ble i 2022 kåret til den «grønneste» klubben i Premier League av klimaorganisasjonen Sport Positive. Tidligere denne måneden ble de dessuten den første klubben i ligaen til å bli «bærekraftig sertifisert» av det nasjonale standardiseringsorganet i Storbritannia (BSI).


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.