I Sverige har politiet nå for andre gang på kort tid nektet personer å brenne Koranen offentlig. Denne gangen skulle det ha vært utenfor Iraks ambassade. Politiet skriver i sin begrunnelse at de mener at koranbrenning øker terrortrusselen mot Sverige.

Politiets talsperson Ola Österling sier at de nå som hovedregel ikke vil tillate brenning av Koranen under offentlige sammenkomster i Stockholm. Politiet ønsker selv å få testet om resonnementet deres er lovlig, sier Österling til SVT Nyheter.

Ytringsfrihetsekspert Nils Funcke mener derimot at det var galt av politiet å nekte tillatelse til å brenne Koranen utenfor den irakiske ambassaden. Han hevder at svensk politi ikke har lovhjemmel til å nekte koranbrenninger. Funcke mener at politiet ikke kan bevise at koranbrenningen kan bety en økt terrortrussel. Ifølge Nils Funcke kan man juridisk sett bare nekte tillatelse med henvisning til at det kan bli uro på det bestemte stedet og tidspunktet hvor manifestasjonen finner sted. Avgjørelsen kan ikke vagt begrunnes med en generelt økt terrortrussel mot Sverige, sier han til SVT.

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.