Brasils president Lula som på omdiskutert vis vant over folkets kandidat Jair Bolsonaro i siste presidentvalg, vil frata foreldre alle velferdsgoder om de ikke lar barna sine vaksinere mot covid.

Pengene følger sprøyta

Fattige foreldre må velge mellom å vaksinere sine barn eller å miste tilgang til alle offentlige velferdsydelser.

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva kunngjorde i forrige uke at barna må ta covid 19-sprøyten om foreldrene fortsatt ønsker å motta offentlig støtte.

Lula kom med erklæringen under innvielsen av nye avdelinger på helsesenteret Super Centro Carioca de Saúde i Benfica, Rio de Janeiro.

Velferd med pisk

– Bolsa Família (et offentlig økonomisk velferdsprogram for fattige brasilianske familier) kommer tilbake, og det kommer tilbake med noe viktig: Betingelser. Barna skal være på skolen. Hvis de ikke går på skolen, mister moren ydelsen. Barna må vaksineres. Har de ikke har vaksinasjonspass mister moren ydelsen.

Lula sier at for ham er det likegyldig om folk trenger ti eller femti injeksjoner. Ifølge ham er dette et spørsmål om videnskap som alle må etterkomme, uansett hvor mange doser det innebærer.

Mødrene svikter?

Lula stiller også spørsmål ved morskjærligheten til mødre som ikke vil ha barnet sitt vaksinert (video):

– Vi må for Guds skyld ikke være så uvitende at vi tror det ikke er verdt å vaksinere seg. Jeg spør meg selv hva slags kjærlighet en mor har til barna sine om hun ikke tar vare på dem i det viktigste øyeblikket da de vaksineres for å unngå sykdom. 

– Vi kan ikke nøle; vi kan ikke leke. Det er et spørsmål om videnskap. Jeg er glad i livet mitt og vil ta femti covid-vaksiner om nødvendig. Alle har en plikt overfor sine barns liv, ta dem til vaksinasjon nu som Bolsa Família kommer tilbake.

Lula var i Washington DC på fredag ​​i forrige uke hvor han i møte med sin amerikanske våpendrager Joe Biden, roste seg selv for sin suksess med å få fattige familier til å la seg covid-vaksinere.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.