Den toogtyve år gamle YouTube-stjernen Tiba al-Ali ble drept av sin far 31. januar, opplyste det irakiske innenriksdepartementets talsmann Saad Maan på Twitter.

Politiet meglet i «familiestriden»

Politiet hadde ifølge Maan, forsøkt å megle mellom Ali – som bodde i Tyrkia og var på besøk i Irak – og hennes familie for «definitivt å løse familiestridighetene»:

– Etter politiets møte med familien ble vi overrasket da vi dagen etter ble møtt med nyheten om at hun var drept av sin fars hender, som det står i hans første tilståelse. Etter drapet henvendte han seg til politistasjonen. Undersøkelser av omstendighetene pågår fortsatt.

Ubekreftede opptak av samtaler mellom Ali og faren indikerer at han var misfornøyd med hennes beslutning om å flytte for seg selv i Tyrkia.

Misbrukt av sin bror

Ali hadde bortimot 25.000 abonnenter på YouTube-kanalen sin hvor hun la ut videoer fra dagliglivet – og hvor forloveden ofte var med som annenfiolinist.

Hun hadde reist til Tyrkia med familien i 2017 og nektet å vende tilbake. Årsaken skal være at hun var blitt seksuelt misbrukt av sin bror.

– Kvinner er i våre samfunn gisler for tilbakestående skikker på grunn av mangelen på juridisk avskrekkende midler, og statlige tiltak som ikke står i relasjon til størrelsen på voldsforbrytelser i hjemmet, twitret politikeren Ala Talabani:

Hals- og hoderett

I Koranen dreper den mystiske Khidr tilsynelatende umotivert en gutt. Han forklarer deretter (18:80-81)

– Når det gjelder gutten var foreldrene hans troende, og vi fryktet at han ville overbelaste dem ved utskeielser og vantro. Så vi hadde til hensikt at deres Herre skulle erstatte ham med en som var bedre enn ham i renhet og nærmere i barmhjertighet.

I henhold til islamsk lov er gjengjeldelse obligatorisk overfor alle som dreper et menneske forsettlig og uten rett. Imidlertid er ikke en far eller mor (eller deres fedre eller mødre) underlagt gjengjeldelse for å ha drept sitt eller sitt avkoms avkom. Reliance of the Traveler o1.1-2

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.