Joe & the Juice har inngått et rettsforlik på 715.000 dollar med den amerikanske regjeringen, melder Reuters. Forliket på rundt 7,25 millioner kroner vil gå til arbeidssøkere som angivelig ikke fikk jobber fordi de var kvinner. I tillegg må den danske kafékjeden ansette en person som fører tilsyn med firmaet og sikrer at de følger amerikansk regelverk.

U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), som undersøker klager om diskriminering på arbeidsplasser, sa torsdag at Joe & the Juice under et landsomfattende forlik vil forbedre opplæringen og utvikle en intern nettplattform for å sikre at arbeidere har lik tilgang til forfremmelse.

EOCC fant at Joe & the Juice siden juni 2017 har mislyktes med å rekruttere, ansette og promotere kvinner på sine amerikanske lokasjoner. Kjeden godtok forliket uten å innrømme ansvar.

I en uttalelse sa Joe & the Juice at de har jobbet aktivt for å fremme likestilling, og at 57 % av arbeiderne i USA er kvinner, sammenlignet med 53 % på verdensbasis. De sa også at de har iverksatt en mer formalisert rekrutteringsprosess, etter krav fra amerikanske myndigheter.

Joe & the Juice ble grunnlagt i 2002 og har hovedkontor i København. Kjeden har 311 lokasjoner i Europa, Asia og Australia, med 64 i Nord-Amerika og 28 i Norge.

(Casting video fra Oslo for 6 år siden. Bildet av jenta er misvisende, da flesteparten som møtte opp er unge menn.)




Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.