Hvis Freiheitliche Partei Österreichs (Det østerrikske frihetsparti, FPÖ) får det som de vil kan folkeavstemning om russiske sanksjoner bli en realitet.

FPÖ som for tiden ligger på toppen av meningsmålingene, krever folkeavstemning om sanksjoner mot Russland og våpenforsendelser til Ukraina.

– Vi ønsker å spørre befolkningen hva de mener om den nuværende sanksjonspolitikken mot Russland og våpeneksporten til Ukraina, sier MEP Harald Vilimsky

Splittet Europa

Ifølge ham står europeerne ikke samlet bak den nuværende våpeneksporten som den nylig avtalte leveringen av stridsvogner til Ukraina. I Italia er 60 prosent av befolkningen mot et slikt skritt. Tyskerne har mistet troen på at det er mulig for Ukraina å komme seirende ut av konflikten.

FPÖ har lenge argumentert for ikke-intervensjon og nøytralitet. Partiet mener også at sanksjonene mot Russland har vært en enorm belastning for Østerrikes økonomi og bidratt til å drive opp inflasjonen.

Konflikt med uanede konsekvenser

Partiet som ellers er kjent for sin motstand mot ikke-kompatibel innvandring, hevder at østerrikske borgere selv må få lov til å bestemme om landet skal fortsette sin åpenlyse våpen-støtte til den ene parten i en konflikt som vi ikke aner konsekvensene av.

– Flere og flere borgere tviler på EU-kommisjonens eskaleringspolitikk. Jeg krever umiddelbar folkeavstemning for å spørre vårt folk om fremtiden til EUs sanksjonspolitikk, Østerrikes engasjement i våpeneksport og regjeringens overholdelse av nøytraliteten. Det må være en hovedoppgave innen europeisk politikk å gjøre alt for å få slutt på denne grusomme krigen og å få i stand fredssamtaler.

Vilimsky påpekte også at Østerrike er nøytralt og at våpenforsendelsene er grunnlovsstridige.

Aggressivt EU

Vilimsky anklaget de regjerende østerrikske partiene for å støtte EUs aggressive politikk.

– Tilsynelatende er den østerrikske regjering ikke interessert i nøytralitet og tror faktisk at stadig flere våpen er veien til fred.

FPÖ topper for tiden meningsmålingene i Østerrike og fikk søndag et rekordstort antall stemmer i et regionalt valg.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.