Noor Ahmad Noor er dømt for hatefulle ytringer mot jøder på sin åpne Facebook-profil.

«Hitler sparte noen jøder så verden kunne se hvor brutalt dette folket er, og hvorfor det er nødvendig å drepe dem», skrev Noor.

«Israel er en sånn djevel at Hitler sparte noen jøder så verden kunne se at dersom de overlevde, ville de fortsette å være en fare for menneskeheten», la han til.

Da ytringene ble framsatt, var Noor imam i Minhaj-moskeen i Drammen, skriver Klassekampen.

Ytringene ble anmeldt av drammenseren Hans Christian Holm, som i mange år vært reiseleder for Aktive Fredsreiser og har tatt med ungdom til Tyskland og Polen for at de skulle lære om Holocaust.

Anmeldelsen ble først henlagt, men etter at Holm leverte inn en klage, snudde påtalemyndigheten. 20. oktober i fjor tok statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud ut tiltale mot Noor.

– Det er bra at det har blitt en dom som markerer hvor grensene går, sier Hans Christian Holm.

Førsteamanuensis: – Oppfordring til drap av jøder ligger nærmere rasismeparagrafen enn hva Antonsens ytringer gjør

Retten har ifølge dommen ikke lagt vekt på at tiltalte har beklaget uttalelsene offentlig i en regionsavis, eller at tiltalte som imam har gjort seg til talsmann for fredelig toleranse og forståelse på tvers av religioner.

«Retten finner det heller ikke formildende at uttalelsene var foranlediget av at han så videoer som viste lidelser hos palestinsk befolkning etter bruk av militærmakt fra Israel», heter det i dommen.

Forstander i Det Mosaiske Trossamfund Ervin Kohn er glad for dommen.

– Jeg håper denne dommen kan bidra til å fjerne påtalemyndighetens berøringsangst for antisemittisme, sier han.

Han viser til at dommen er den første antisemittisme-dommen i Norge siden Vigrid-leder Tore Tvedt ble dømt til 45 dagers betinget fengsel i Høyesterett i 2007.

– Grunnen til at vi ikke har noen domfellelser på antisemittisme siden Tvedt-saken, er at påtalemyndigheten ikke har påtalt, sier han.

Det har vært flere anmeldelser for antisemittisme de siste årene, blant annet mot Den nordiske motstandsbevegelsen, uten at det er blitt tatt ut tiltale.

Noors advokat Mads Løsnes i Insa Advokater sier at de vil vurdere å anke straffeutmålingen.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.