Noor Ahmad. Stillbilde: Kirkelig Dialogsenter Drammen / YouTube.

Statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud har tatt ut tiltale for hatefulle ytringer mot Noor Ahmad, tidligere imam i den muslimske menigheten Minhaj-ul-Quran i Drammen.

Bakgrunnen for tiltalen er to Facebook-poster der Ahmad omtaler Israel som en «djevel» og jøder som en «fare for menneskeheten» som det er «nødvendig å drepe», opplyser Drammens Tidende.

Ytringene, som gjorde at Ahmad ble avskjediget fra menigheten, ble først anmeldt, men saken ble henlagt:

Postene ble politianmeldt, men Human Rights Service kunne 20. august i år fortelle at politiet valgte i sommer å henlegge sakene med begrunnelsen «intet straffbart forhold funnet bevist».

Henleggelsen ble deretter påklaget:

Hans-Christian Holm, som var en av anmelderne av imamens ytringer, kunne raskt fortelle Drammens Tidende at han ville påklage henleggelsen.

Og nå er altså klagen tatt til følge:

28. august fortalte politiinspektør Dag Einar Lyngås til Drammens Tidende at de ville se på saken på nytt.

Dermed ble saken på nytt vurdert av lokalt politi, før den ble sendt over til statsadvokaten for endelig vurdering.

– Vi har tatt ut tiltalte mot vedkommende, og saken er sendt til berammelse i retten, forteller statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins til Drammens Tidende.

Ahmad, som har sagt at han beklager uttalelsene og at de ikke representerer det han står for, har fått tiltalen forkynt, men det er ennå ikke oppnevnt noen forsvarer, og saken er ennå ikke berammet for domstolen, opplyser avisen.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.