Styret i Minhaj ul-Quran Norge har valgt å avskjedige imam Noor Ahmad Noor i Drammen etter hans antisemittiske innlegg på Facebook.

Avgjørelsen ble tatt mandag, og trossamfunnet kunngjorde beslutningen i en pressemelding sent tirsdag kveld.

– Imam Noor Ahmad Noor er etter dette avskjediget, og arbeidsforholdet med ham er avsluttet med umiddelbar virkning. Styret viser til at Minhaj-ul-Quran har nulltoleranse for antisemittisme og vil slå hardt ned på alle former for hets, rasisme og diskriminering, heter det.

Granskningskomité konkluderte
Avgjørelsen kommer etter at styret nedsatte en granskningskomité, som foreslo å avskjedige imamen. Komiteen konkluderte med at det forelå grove pliktbrudd på arbeidsavtalen.

Imamen har beklaget innleggene, og han har opplyst til Drammens Tidende at de var kopiert fra andre, deretter delt av ham selv.

– Mine innlegg ble publisert i frustrasjon over angrep i Gaza som ble begått mot uskyldige barn og kvinner. Kritikken og frustrasjonen min burde ha vært rettet mot regimet, ikke mot menneskegrupper, opplyste han i en SMS.

Anmeldt
Imamen ble anmeldt både av en privatperson og Antirasistisk Senter for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar handling.

«Hitler sparte noen jøder slik at verden kan vite hvor ond denne nasjonen er og hvorfor det er nødvendig å drepe dem», het det i et innlegg.

Innleggene er skrevet på urdu, men Dagen har kvalitetssikret oversettelsen til norsk.

«Israel er en djevel. Hitler drepte ikke alle og lot noen leve slik at verden kan se hvordan de setter menneskeheten i fare når de er i live», het det i et annet innlegg.

Raja vil ha kursing
Før avskjedigelsen var Drammen-imamen suspendert, og i den forbindelse tok kulturminister Abid Raja (V) tar til orde for kursing.

Raja kalte overfor Aftenposten imamens hatefulle ytringer mot jøder «farlige» og sa muslimer bør være de siste til å utsette andre for hat og konspirasjonsteorier.

– Det er behov for kursing av religiøse ledere, i første omgang imamer, sa kulturministeren.

Han påpekte at mange muslimer selv frykter eller opplever å bli utsatt for hat eller angrep. Raja mener også at muslimer i Norge har et dårlig rykte når det kommer til holdninger til jøder og Israel, selv om det er dypt urettferdig for de fleste muslimer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.