Imam Ahmad Noor i Drammen har lagt ut rabiate meldinger om jøder på Facebook med oppfordring til å drepe dem. Imamen påstår nå at de ikke representerer hans meninger og at han var frustrert over Gazakrigen. En privatperson anmeldte imamen til politiet og nå følger Antirasistisk senter etter.

– Hitler sparte noen jøder slik at verden kan vite hvor ond denne nasjonen er og hvorfor det er nødvendig å drepe dem, skriver imamen i et innlegg.

– Israel er en djevel. Hitler drepte ikke alle og lot noen leve slik at verden kan se hvordan de setter menneskeheten i fare når de er i live, skriver imamen i et senere innlegg.

Innleggene er skrevet på urdu, men Dagen har kvalitetssikret oversettelsen til norsk.

– Vi er nå i gang med å skrive anmeldelsen, opplyser Antirasistisk Senter.

Mannen har overfor Drammens Tidende forklart at innleggene ble skrevet i frustrasjon over angrep på Gazastripen. (NTB)

Det er spesielt at NTB anonymiserer imamen all den stund Dagen publiserer bilde av ham. Ville en prest bli beskyttet av anonymitet hvis han la ut lignende meldinger? En tittel og et verv må ha visse konsekvenser. Imamen er ikke en privatperson.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.