I forrige uke var det flere ubekreftede rapporter om at Vladimir Putin planlegger å anerkjenne Taliban-regimet mot å få de enorme våpenlagrene som USA etterlot seg. Biden-regimet lot Taliban overta våpen for 85 milliarder dollar.

Ukjente Bang Showbiz skrev følgende på sin nettside:

En innsider i Kreml hevder at Putin er i forhandlinger med Taliban for å anerkjenne nasjonens regjering.

Til gjengjeld ønsker Putin at amerikansk utstyr som er tatt fra Afghanistan av Taliban, skal overleveres – ifølge Telegram-kanalen General SVR – som hevder å bli matet med informasjon av en innsider i Kreml.

A Kremlin insider claims that the Russian despot is in negotiations with the Taliban to recognize the nation’s government.

In return, Putin wants US equipment snatched from Afghanistan by the Taliban to be handed over – according to Telegram channel General SVR – which claims to be fed information by a Kremlin insider.

Andre nyhetskanaler skrev om nyheten som Republic World, men ingen landsomfattende medier dekket saken. I dag skriver Voice of America (VOA) at pressetalsmann i Bidens Forsvarsdepartement, John Kirby, har kommentert saken. Selv om han ikke kan bekrefte at Russland henvender seg til Taliban om våpen, sier andre at det ikke kan utelukkes.

Russland kan henvende seg til flere land for å forsyne landet med militærutstyr, men Det hvite hus sier at de ikke har bevis for at Moskva har bedt Taliban om hjelp.

– Jeg kan ikke bekrefte denne rapporten, sa John Kirby, koordinator for strategisk kommunikasjon ved National Security Council, til VOA under en briefing fredag.

– Men hvis det er sant, vil det absolutt være det stikk motsatte av hva Taliban sier deres mål er, la han til, og pekte på Talibans ønske om å bli anerkjent internasjonalt som den legitime regjeringen i Afghanistan.

Taliban har for lengst vist at det ikke bryr seg om internasjonal anerkjennelse ved å bryte alle de krav som internasjonale normer går ut på, som utdannelse for kvinner, deres rett til arbeid osv.

USA etterlot våpen for 85 milliarder dollar som Biden-regimet lot Taliban overta. De visste hva de gjorde.

Kirby innrømmet at de hadde ikke informasjon om hvor militærutstyret er – eller hvordan det brukes av Taliban, men sier at de absolutt ikke har indikasjoner på at terrorgruppen er villige til å eksportere dem:

– We don’t have any indication of exactly where all those systems [in Taliban hands] are, how they’re being used, Kirby said. – Certainly, we don’t have any indications that the Taliban is willing to export them.”

Zia Ahmad Takal, en talsperson for det afghanske utenriksdepartementet benektet at Taliban forsyner Russland med våpen, og sier til VOA at det er løgn.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.