En fersk studie  viser at det er betydelige hull i kunnskapen og bevisstheten om Holocaust samt Holocaust-fornektende tendenser i Anne Franks eget Nederland. 

Myte eller en overdrivelse

Ifølge studien mener nesten en fjerdedel (23 prosent) av nederlandske millennials- og Gen Z-respondenter (født etter 1981) at Holocaust er en myte eller at den fant sted, men at antallet jøder som døde er sterkt overdrevet.

Dette er den høyeste  prosentandelen i de seks landene som ble undersøkt.

– Fant Holocaust sted?

Ifølge tidligere undersøkelser er andelen yngre mennesker som tror Holocaust er en myte 16 prosent i Østerrike og Canada, 23 prosent i Frankrike og 15 prosent i Storbritannia og USA.

94 prosent – nesten alle – hadde hørt om Anne Frank og nesten like mange – 89 prosent – var klar over at hun var et offer for Holocaust.

Nesten en fjerdedel (24 prosent) kjenner minst et par mennesker som tror at Holocaust overhodet ikke fant sted. 62 prosent mener at Holocaust-fornektelse er et problem.

– Kan det skje igjen?

Mer enn halvparten av nederlenderne (53 prosent) tror Holocaust kan skje igjen idag.

Studien av Holocaust-kunnskap og bevissthet i Nederland ble bestilt av Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference). Det ble gjennomført 2000 intervjuer.

Mellom syv og ti prosent av Nederlands befolkning antas å være muslimer.
 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.