– Det er vanskelig å komme noen vei i energidebatten hvis ingen tør å si ja til utbygging. Derfor sier jeg gjerne ja til flere vindmøller i Norge, og gjerne også i Oslo.

Dette sier Elisabeth Tangen, leder i Oslo Unge Høyre.

Holmenkollen er et aktuelt sted for denne formen for industri, mener Tangen, som ifølge hjemmesiden til ungdomspartiet hun leder, går siste året på Elvebakken videregående skole.

Document nevnte dette i en kort artikkel i dag tidlig, men saken fortjener litt mer oppmerksomhet.

I et meningsinnlegg i Nettavisen følger Tangen i fotsporene til sitt forbilde (?) Jonas Gahr Støre. Støre sa at han ikke vil være statsminister i et land som struper strømmen til et Europa i krise. Men Støre overså glatt at krisen i både Tyskland og Storbritannia skyldes ren selvskading.

Senterpartiet skylder gjerne på resten av Europa og strømsamarbeidet vi har med EU, men den retningen i strømdebatten skremmer meg. Løsningen er ikke å trekke seg fra det viktige strømsamarbeidet, men at vi må produsere mer strøm her hjemme.

Dette er som å høre Støre, som sa noe lignende, at han ikke ville lede et land som brøt energisamarbeidet med Europa.

Men det «viktige» strømsamarbeidet er ikke viktig – ikke for Norge, og egentlig heller ikke for Europa.

La oss holde oss til Norge. Vi eksporterer strøm via kablene. I retur får vi importert skyhøye europeiske strømpriser. Hvor er fordelen for oss vanlige folk? Den er ikke-eksisterende, men betyr tydeligvis noe for en ung leder i et parti som en gang var kjent som konservativt og borgerlig.

Hvilke fordeler gir denne energipolitikken til næringslivet? Tusenvis av konkurser viser konsekvensene av at våre politikere har gitt bort et av de få konkurransefortrinn norsk næringsliv hadde.

Tangen vil ha mer vindkraft i Norge, fordi «det grønne skiftet» betyr så mye for henne.

Det er både et område vi har mye kunnskap om, men også forutsetninger for å gjøre det bra. I tillegg er det viktig at vi bygger ut mer grønn energi som er med på å utkonkurrere oljen, og som sørger for at vi er konkurransedyktige på energimarkedet.

Selvsagt er vi konkurransedyktige på energimarkedet, siden vi har råbillig vannkraft som dekker vårt behov for strøm nesten hvert eneste år. I tillegg har vi mengder av olje og gass.

Men dét hjelper lite når vi raserer det hjemlige markedet for at Støre & co. skal kunne svi av noen hundre milliarder årlig på bistand, innvandring, grønt idioti og annen galskap.

Norge har ikke behov for dyr og ustabil vindkraft som raserer naturen vår, vi trenger en fornuftig energipolitikk.

I tillegg har krigen i Ukraina vist oss akkurat hvor viktig det er at land som handler og samarbeider så tett som Norge og EU, blir mindre avhengig av energi fra autoritære stater som Russland og Kina. (sic)

Det var faktisk EU-motoren Tyskland som selv valgte å legge ned kjernekraften sin og gjøre seg avhengig av russisk gass, og som lo hånlig da Trump kom med sine advarsler. Når har forresten Norge importert energi fra Kina?

Da tyskere fikk betalt for å bruke strøm en av de få gangene vindkraften leverte for fullt, stengte norske leverandører vannmagasinene, slik at norske kunder fortsatt betalte skyhøy pris for strømmen. Så var leverandørene klare til å eksportere for milliarder så snart vinden stilnet i Tyskland.

Norge skal være en trygg leverandør av energi til Europa, da må vi produsere mer.

Hvorfor skal Norge være «en trygg leverandør av energi til Europa»? kan man spørre. Hvordan overlever denne idiotiske idéen om at Norge skal være Europas grønne batteri? Vårt eneste konkurransefortrinn er ofret til fordel for kanapéer på EU-møter, og mer penger til en overfylt statskasse som aldri klarer å få sendt nok penger ut av landet, eller til styrtrike forretningsfolk.

Det er vanskelig å komme noen vei i energidebatten hvis ingen tør å si ja til utbygging.

Hva med å kutte ut elektrifisering av sokkelen og transporten? Hva med å droppe våte drømmer om grønt hydrogen og batterifabrikker? Hva med Melkøya? Hvorfor ikke beholde den strømmen vi trenger selv? Hva med å tenke litt?

Jeg, derimot, er mer enn gjerne villig til å bruke både Holmenkollen, Grefsenkollen og Oslofjorden for å bygge mer grønn energi som både kommer oss og Europa til gode.

Tangen er virkelig en helt, siden hun faktisk viser vilje til å ofre også områdene i og rundt hovedstaden. Men MDG har kommet henne i forkjøpet. Er det lenger mulig å skille Unge Høyre fra fanatiske MDG-politikere?

Dette burde være noe å tenke på for alle dem som med god grunn er misfornøyd med den sittende regjeringen og tenker at Høyre er løsningen på problemet.

Høyre er ikke løsningen, de er en del av problemet. Fremtiden til partiet ser heller ikke spesielt lovende ut.

Les også:

Støre har startet «andre vindkraftkrig», og hele Norge er truet

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.