Senatorer fra begge partier i USA sier de bør få tilgang til klassifiserte dokumenter som ble funnet i boligene til Joe Biden, Donald Trump og Mike Pence.

– Det er vårt ansvar å sikre at vi, i egenskap av å holde oppsyn med etterretning, kan vite om noen etterretningsopplysninger er blitt kompromittert, sier Senatets etterretningskomités leder, demokraten Mark Warner, og komiteens nestleder, republikaneren Marco Rubio.

Senatorer fra begge partiene har reagert med sinne etter et lukket møte med etterretningssjef Avril Haines. Senatorene mener de må få se med egne øyne hva slags dokumenter det dreier seg om.

Kongressrepresentanter har bedt om innsyn i dokumentene, eller i det minste tilgang på en risikovurdering om hva som står i dokumentene, etter funn av dokumenter på Trumps eiendom i Florida i fjor sommer. Men de sier at Biden-administrasjonen har motsatt seg dette ved å argumentere med at de ikke kan få tilgang fordi justisdepartementet har oppnevnt spesialetterforskere.

– Informasjonen vi ber om har ingen som helst slags betydning eller mulighet for å påvirke noen etterforskning på noe vis, sier Rubio.

Senatorene antyder at de kan komme til å stikke kjepper i hjulet for Biden dersom Det hvite hus ikke imøtekommer dem.

– Jeg er ikke den som vil komme med noen trusler nå. Men jeg sier bare at hvert år er det denne komiteen som kan autorisere hvor mye penger som blir brukt i Bidens etterretningsorganer, sier Rubio.

Rubio viser til at han og Warner også er ansvarlig for å autorisere og flytte penger innen etterretningsmiljøet.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.