Hype kaller man det på amerikansk. Overdrivelse. Men hvis man driver hype i en krigssituasjon kan det være man får det man ber om: Det er ikke de stadig tyngre våpnene man setter inn, det er at det bare finnes et show i byen, og det er å slå russerne så ettertrykkelig ned i støvlene at de ikke reiser seg igjen.

For å oppnå dette målet hisser man opp stemningen. Ulf Kristersson snakket om den verste krisen siden annen verdenskrig. Det blir en krise hvis man vil det skal være en krise. Erdogan trives med kriser.Men svenskene er ikke vant til å høre snakk om krig.

Nå kommer stridsvognene, men det virker som om det er en viss tvil bak. Har man begynt å tvile på den ukrainske krigskunsten? Deres disponering av tropper. Så høyt opp på banen som politikere som Lindsey Graham har gått, skal det bli vanskelig å akseptere ukrainske nederlag. Zelenskyj legger opp til at det vil utløse ny innsats fra Vesten. Hvor mange runder kan man ta?

Vi hører aldri ordet våpenhvile i deres munn eller spalter.


Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.