Det er ingen tvil om hvem som er utsatt for sterkest terrorbombing. Før helgen ble en katedral på UNESCOs verdensarvliste bombet sønder og sammen i Odesa. Nå blir mål i Moskva og Krim stadig hyppigere mål for ukrainske droner. Det er uvant for russerne.

En lokal kilde forteller til nyhetsbyrået Reuters at to kraftig eksplosjoner kunne høres i byen natt til mandag.

– Det er skandaløst at en ukrainsk drone nesten fløy inn i forsvarsdepartementet, sier en mann med fornavnet Vladimir til nyhetsbyrået AFP. Han tok bilder ved åstedet for hendelsen på morgenen.

I en russisk uttalelse kalles droneangrepene et «forsøk på terrorhandling» mot Moskva.

Så langt har ikke myndighetene i Ukraina kommentert opplysningene. De pleier ikke å ta på seg ansvaret for angrep som finner sted på russisk territorium.

Investigators examine an area next to a damaged building after a reported drone attack in Moscow, Russia, Monday, July 24, 2023. (AP Photo)

Russiske myndigheter ønsker ikke å fremheve at ukrainske droner kan ta seg helt til Moskva. De forsøker å dreie oppmerksomheten mot Natos støtte og opplæring av ukrainere.

Tidligere denne måneden ble fem ukrainske droner skutt ned i utkanten av Moskva, ifølge Russland. Heller ikke i disse angrepene skal noen ha blitt skadd.

Det russiske forsvarsdepartementet omtalte hendelsene som «et forsøk fra regimet i Kyiv på å begå en terrorhandling med fem droner».

– Disse angrepene ville ikke vært mulig uten hjelpen som USA og dets Nato-allierte har gitt til Kyiv-regimet, uttalte det russiske utenriksdepartementet da.

Departementet hevdet videre at Vesten «lærer opp droneoperatører og bidrar med nødvendig etterretning for å begå slike forbrytelser». De fem dronene ble ifølge Moskvas ordfører skutt ned av luftvern. (NTB)

Men russerne kan se moderne kontorbygg som er rammet akkurat som i ukrainske byer. Det er uvant.

A view of a damaged building is shown after a reported drone attack in Moscow, Russia, Monday, July 24, 2023. (AP Photo)

To mennesker ble drept under angrepet på Odesa. Zelenskij lovet hevn.

Terrorangrep har ikke særlig militær nytte, men bidrar til å øke fiendtlighet og hatet mellom partene.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.