Eugene Nkuranyabahizi (49) kom til Norge som flyktning i 1999 og ble mistenkt for deltakelse i folkemordet i Rwanda.

Nkuranyabahizi er bosatt i Sandnes, hvor han har stiftet familie, etter sigende med en kvinne som også er fra Rwanda, og fått mange barn. Prosessen med å få norsk statsborgerskap ble imidlertid i sin tid stilt i bero etter henvendelse fra Kripos til UDI, da rwandiske myndigheter beskyldte Eugene Nkuranyabahizi for deltakelse i folkemordet.

Men mandag kveld fikk han en telefon fra det nasjonale statsadvokatembetet med beskjed om at saken mot ham var henlagt, skriver Stavanger Aftenblad.

Siktet for folkemord: Vurderer å tiltale Nkuranyabahizi i Norge

Nkuranyabahizi har hele tiden nektet for anklagene om at han skal ha deltatt i massakrene på over 7000 mennesker under folkemordet i Rwanda i 1994.

Etterforskningen i saken startet i 2007, og Nkuranyabahizi ble pågrepet i mai 2013.

49-åringen ble løslatt i 2017 etter 45 måneder i varetekt. Han er trolig den i Norge som har sittet lengst fengslet uten dom, ifølge Stavanger Aftenblad.

– For meg har dette vært livets kamp. Det har kostet ekstremt mye både for meg personlig, min familie og mine venner, sier Nkuranyabahizi.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.