Fire mennesker ble drept, inkludert tre politifolk, da en politipatrulje i Haitis hovedstad Port-au-Prince fredag ble overfalt av væpnede gjengmedlemmer.

Ytterligere en politimann er savnet, og en er hardt såret etter angrepet, som fant sted i den velstående bydelen Petionville.

Sammenstøtet mellom gjengen og politipatruljen varte store deler av dagen fredag og utover på lørdag. Politiet ba om forsterkninger, men de kom aldri.

Haiti har vært herjet av politisk og økonomisk krise i årevis, med lovløshet, fattigdom og kummerlige forhold for befolkningen.

Mektige og godt væpnede gjenger kontrollerer store deler av landet, og det er vanlig at folk blir kidnappet av gjengene som krever løsepenger. Volden toppet seg da president Jovenel Moïse ble drept i 2021.

Menneskerettighetsgrupper sier at gjengene har kontrollen over halvparten av landets territorium. FN sier at 60 prosent av hovedstaden er under gjengenes kontroll, men innbyggerne mener at de herjer i mesteparten av byen.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.