– Å fortsette å operere i Russland er ikke holdbart. Russlands angrepskrig mot Ukraina er ikke kompatibel med våre verdier og har ødelagt samarbeidet mellom Russland og Europa, sier selskapets toppsjef Mario Mehren i en pressemelding tirsdag.

Han legger til at begrensninger som Russland har pålagt vestlige selskaper, har bidratt til å gjøre det umulig å operere i landet.

Wintershall Dea har hatt en omfattende virksomhet i Russland, skriver Aftenposten. Mens andre vestlige selskaper har forlatt Russland, har Wintershall Dea blitt værende inntil nå.

At de nå trekker seg ut, antas å påføre selskapet et tap på over 5,3 milliarder euro – tilsvarende 56 milliarder kroner.

Financial Times skriver at Wintershall Dea var en av de største europeiske investorene i gassrørledningen Nord Stream 2. Den ble aldri tatt i bruk før tyske myndigheter la prosjektet på is som følge av invasjonen av Ukraina.

I september i fjor ble Nord Stream-rørledningene, som går under Østersjøen fra Russland til Tyskland, rammet av eksplosjoner som følge av sabotasje.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.