Wintershall Dea har gjort et stort oljefunn på Halten-banken, vel 270 km nord for Kristiansund. Samlet er funnene på mellom 71 millioner og 157 millioner fat oljeekvivalenter, opplyser selskapet i en pressemelding.

Funnet er gjort på Dvalin Nord, som ligger bare 12 kilometer nord av Dvalin-feltet og 65 kilometer nord av Maria-feltet, begge operert av Wintershall Dea.

– Funnene er i et område hvor det allerede er mye infrastruktur, og passer godt inn i strategien vår om å investere i leting nær eksisterende felt, noe som gir de beste mulighetene for utbygging, sier Hugo Dijkgraaf, Chief Technology Officer (CTO) og ansvarlig for global leting i konsernledelsen i Wintershall Dea.

– Med Maria, Dvalin, Bergknapp-funnet og nå Dvalin Nord, har Haltenbanken befestet sin posisjon som et kjerneområde for Wintershall Dea i Norge. Neste skritt blir å utvikle de to funnene til produserende felt, sier Alv B. Solheim, administrerende direktør i Wintershall Dea Norge.

Selskapet har hovedkontor i Hamburg og Kassel, og de har mer enn  2 500 ansatte fordelt på virksomhet i mer enn 13 land.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.