Mens det ene havvindprosjektet etter det andre må legges på is grunnet eksploderende kostnader, gjør selskapene nye oljefunn. Før eller siden vil vettet overta, og da er det slutt på det grønne skiftet. Sist ut er Aker BP, som har gjort et stort funn ved Yggdrasil-feltet.

– Foreløpige estimater indikerer et brutto utvinnbart volum på 40–90 millioner fat oljeekvivalenter, skriver Aker BP i meldingen torsdag morgen. Det legges til at dette er godt over forventningene, som var å finne 18 til 45 millioner oljeekvivalenter.

– Vi er svært fornøyd med resultatene av denne brønnen. Funnet vil bli evaluert som et potensielt tillegg til Yggdrasil-utbyggingen. Vi ser videre oppsidepotensial rundt Yggdrasil og vil i samarbeid med våre partnere fortsette aktiv leting i området, sier direktør for leting og reservoarutvikling Per Øyvind Seljebotn i børsmeldingen.

Yggdrasil er operert av Aker BP, og med Equinor og polske PGNiG som lisenspartnere. Plan for utbygging og drift (PUD) for feltet ble overlevert norske myndigheter i desember i fjor. Det er planlagt å starte oljeproduksjon i 2027. Anslaget for hele feltet er 650 millioner fat oljeekvivalenter. (NTB)

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.