Politibiler står utenfor Gare du Nord i Paris, der et knivangrep fant sted den 11. januar 2023. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

Mannen som angrep og skadet seks personer med kniv eller lignende våpen på Gare du Nord-stasjonen i Paris onsdag morgen, innen han selv ble skutt og skadet av fransk politi, var utvist fra Frankrike, men befant seg fremdeles i landet.

Gjerningsmannen ligger på sykehus og er ennå ikke avhørt, og motivet han hadde for angrepet på jernbanestasjonen i Paris, er dermed fremdeles uklart.

Den papirløse mannen, som har oppgitt forskjellige identiteter og aldere til franske myndigheter, har vært arrestert en rekke ganger for mindre forbrytelser, og antas å være fra Libya eller Algerie, melder RMC / BFMTV.

Utvisningsvedtaket gjelder den libyske identiteten til gjerningsmannen og har ikke resultert i uttransportering til Libya på grunn av den urolige situasjonen i det nordafrikanske landet.

Matthieu Valet, en talsmann for den franske politifagforeningen SICP, opplyser til RMC at systemet for utvisninger i Frankrike har et kolossalt etterslep.

Av 120.000 foreliggende utvisningsvedtak er det kun 15.000 som har resultert i uttransportering. Samtidig er det ikke kapasitet til å fengsle mer enn 2000 personer som skal uttransporteres.

Utvisningsvedtakene er dermed ikke stort annet enn et «gult kort» som ikke lenger er særlig nyttig, kommenterer Valet.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.