Statsminister Jonas Gahr Støre er like motivert som før.

Ap’s fall forklarer han blant annet med strømpriser, skriver TV 2.

Meningsmålingen fra Norstat der Arbeiderpartiet fikk en oppslutning på bare 14,6 prosent, mener Støre er urettferdig.

– Jeg mener vi fortjener bedre enn det. Og så har jeg sagt at jeg skjønner at mange velgere – og det viser jo også statistikken – setter seg på gjerdet og er avventende fordi de opplever ting i hverdagen nå som de ikke har opplevd i Norge på mange, mange år, sier en optimistisk Støre.

Støre påpeker at alt vil bli dyrere nå, men samtidig at han skal klare å fikse det uføre Norge opplever under hans regjering.

– Og da tror jeg folk sier: «Hvem er som styrer her? Kan de ordne dette?». Og svaret på det er at det skal vi. Vi skal klare det, jeg har tro på det. Men jeg må også forklare at det kommer til å ta litt tid.

Nye krisetall for Ap: Folket vender Støre ryggen

Støre er sikker på at strømprisene er en vesentlig årsak til Ap’s elendige oppslutning på meningsmålingene, men han står fast på at vi må eksportere strøm til Europa.

– Vi ønsker oss tilbake igjen til en situasjon med lave og stabile strømpriser, så fort vi kan. Det er viktig for norsk næringsliv, viktig for bedrifter. Men, som jeg har sagt mange ganger: Det er ikke noen «quick fix» på dette. Det grunnleggende problemet er at de mangler kraft i Europa, sier han.

Støre beroliger med at han har satt de «beste folk vi har» på jobben med å løse problemet.

– Men skal vi gjøre en endring, så må vi ha utredet det ordentlig, vite hva konsekvensene er og ikke komme i en situasjon som får negative konsekvenser som truer forsyningssikkerheten. Vi bruker våre beste folk både politisk og faglig på å løse dette så snart vi kan. Men det tar lengre tid enn vi kunne ønske. sier han.

Statsministeren sier at de alt har begynt med en ny styringsmekanisme for krafteksport.

– Det betyr at hvis fyllingsgraden går for lavt, så må vi prioritere å få den opp på et akseptabelt nivå. Da kan vi ikke produsere strøm for eksport, sier Støre.

Han benytter anledningen til slutt med å gi et innspill til kjønnsdebatten.

I november sluttet kantinen på Stortinget å selge kakemenn. Nå var det «kakepersoner» i stedet – «han, hun og hen».

– Det her er en nissemann. Nei, vi må vi må snakke norsk som man forstår. Det er nissemann. Det er bare helt fremmed for meg å si kakeperson. Vi har nissekoner og nissemann, avslutter statsministeren.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp De helliges leir!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.