En historisk trekirke i Rautjärvi sørøst i Finland er totalskadd i brann. Kirkedørene var forsøkt sperret fra utsiden da brannen brøt ut julemorgen.

Det ble hørt flere smell rett før brannen brøt ut under en gudstjeneste i Södra Karelen 1. juledag. Rundt 30 personer var i kirken da det tok til å brenne nær hovedinngangen, melder finske medier. Alle kom seg ut, og ingen ble skadd.

Samme formiddag ble en død person funnet i et nedbrent bolighus tre mil unna. Politiet bekrefter tirsdag at de etterforsker en mulig forbindelse mellom brannene.

Mika Salminen i politiet sier at kirkeportens dører var bundet sammen på utsiden med snøre.

– Det virker som de var plassert på en slik måte at de skulle sperre utgangen, sier Salminen ifølge Hufvudstadsbladet.

Folk som var i kirken da det tok til å brenne halvveis i gudstjenesten, forteller til Helsingin Sanomat at snørene ikke hindret dem i å evakuere. Brannvesenet rykket ut da et automatisk varsel ble utløst. Men flammene spredte seg raskt, og kirken som sto ferdig i 1881, brant ned til grunnen.

Politiet tror kirkebrannen er påsatt og etterforsker den som grov sabotasje. Ved den andre hendelsen er det ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd, verken i forbindelse med brannen eller dødsfallet.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.