Edderkoppen i kryptoselskapet FTX, Sam Bankman-Fried, løslates mot en kausjon på hele 250 millioner dollar. Bankman-Fried drev selskapet fra Bahamas og har tapt milliarder av dollar. Det kan være en av de største konkurser i amerikansk historie.

I tillegg kommer at det trolig var svindel fra første stund. To av kompanjongene til Bankman-Fried snakker. Bankman-Fried skulle vitnet for en kongresskomite, men dagen før ble han pågrepet av politiet på Bahamas, som senere utleverte ham til USA. Det spekuleres i at det ikke var tilfeldig. Noen ville ikke at han skulle forklare seg i en åpen høring.

Bankman-Fried var den nest største donor til Demokratene ved midtveisvalget (Soros var den største). Han har også gitt penger til mange liberale publikasjoner. En del av pengene kan ha blitt vasket gjennom Ukraina.

Anklagelisten er vond som et langt år.

The charges Bankman-Fried faces in the U.S. include conspiracy to commit wire fraud, wire fraud, conspiracy to commit commodities fraud, conspiracy to commit securities fraud, conspiracy to commit money laundering, and conspiracy to defraud the Federal Election Commission and commit campaign finance violations, the Justice Department says.

Bankman-Fried må bo hos sine foreldre i Palo Alto i California til rettssaken mot ham kommer opp.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.