Siemens Energy turbinfabrikk i Berlin. Foto: Javad Parsa / NTB 

Konjunkturpilene peker nedover for de to største, økonomiske lokomotivene i eurosonen: Tyskland og Frankrike. Utsiktene for bedriftene i de to landene er dårligere enn på lenge, melder Bloomberg.

Tyskland og Frankrike er de to økonomisk sett viktigste landene i eurosonen. Går det bra for næringslivet her, går det bra i en rekke andre økonomiske land også. Og omvendt.

I så måte er det dårlig nytt som nå kommer fra Bloomberg som har analysert situasjonen.

NTB-TT melder som saken.

Bildet er i hovedsak som ventet, skriver Bloomberg. I Frankrike er situasjonen noe verre enn ventet, mens den i Tyskland er noe bedre. Dette fremgår av indeksen S&P Global som følger innkjøpssjefer i store selskaper i de to landene.

Dermed kan vinteren 2022-23 bli den første der næringslivet og befolkningen i eurosonen for alvor får kjenne konsekvensene av det såkalte grønne skiftet.

En vesentlig årsak til at bedriftene sliter, er skyhøye energipriser, som igjen skyldes at myndighetene i Tyskland og Frankrike bevisst har lagt ned vesentlige deler av energiproduksjonen (kullkraft og kjernekraft).

I stedet skulle man basere seg på såkalt fornybar energi fra vindkraft, noe som har vist seg å ikke fungere, se sak under.

I tillegg skulle man basere seg på import av olje fra Russland. Grunnet Ukraina-krigen, gikk heller ikke det helt som planlagt.

Nå peker altså pilene nedover.

Les også: 

Total vindkraft-kollaps i Tyskland og EU

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.