Den beryktede Wagner-gruppens hovedkvarter i Luhansk-regionen skal være truffet av raketter og mange skal være drept og såret, skriver Jyllands-Posten. Wagner-gruppen er leiesoldater i Moskvas tjeneste. De brukte et hotell i byen Kladiivka som hovedkvarter.

Han siger, at ukrainske styrker rettede deres angreb mod et hotel i byen Kadiivka. Det skete lørdag.

Nyhetsbyrået Tass meldte at et hotell i Kladiivka ble ødelagt i en eksplosjon lørdag. Luhansk er innenfor rekkevidde til Himars-rakettene. Guvernøren påstår at russerne har stjålet sykehusutstyr så det ikke er mulig å gi de sårede adekvat behandling.

– En stor del af dem, der var der, døde, siger guvernøren.

– Jeg er sikker på, at mindst 50 procent af de, der formåede at overleve, vil dø, inden de kan få lægehjælp, tilføjer han.

– Det skyldes, at selv her i vores Luhansk-region har russerne stjålet udstyret.

Det er vanskelig å forstå hvordan guvernøren for en russisk-besatt område kan gi et intervju til ukrainsk TV.

Hvis meldingen stemmer betyr det at det går svært dårlig for russerne. Wagner-gruppen skal være deres dødelige spydodd. Men det ser ut til at de mangler det etterretningsmessige forsvar. Wagner-gruppen har operert i Mali, men i Syria ble de også utslettet av amerikanerne før de rakk å gjennomføre et angrep.

Søndag meldte Telegraph om et dødelig angrep mot byen Malitopol med Himars-raketter lørdag som krevde mange dødsofre.

A salvo of Ukrainian Himars missiles fired against a Russian makeshift barracks has killed or wounded as many as 200 troops, Ukrainian officials claimed.

The volley of missiles was said to strike a recreation resort commandeered as accommodation by Russian forces in the occupied city of Melitopol.

The city’s exiled mayor, Ivan Fedorov, said the strike late on Saturday evening had overwhelmed hospitals in the city, with casualties being ferried to Crimea.

Hvis ukrainerne kan gjennomføre to slike angrep mot russerne langt bak frontlinjene, på en helg, tyder det på at det går svært dårlig for russerne.

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/12/11/ukraine-russia-war-attack-himars-melitopol/

 

https://jyllands-posten.dk/international/ECE14682577/guvernoer-mange-draebt-i-angreb-mod-wagnergruppens-hovedkvarter/

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.