Et enstemmig styre ble torsdag kveld enige om å anke Acer-saken til Høyesterett, opplyser organisasjonens nestleder Erlend Kvittum Nytrøen til Nationen.

Onsdag denne uken falt dommen i Borgarting lagmannsrett, der retten ikke gir Nei til EU medhold. Når de velger å anke til Høyesterett, er det ifølge nestlederen for å beskytte mindretallets grunnlovsrettigheter.

– Vi kan ikke la et stortingsflertall uthule mindretallets grunnlovsrettigheter, sier han.

Det var bred enighet i organisasjonens styre om at de anser dette som en historisk sak som omhandler en sentral del av Grunnloven.

– Lagmannsretten har lagt til grunn at man legger vekt på Stortingets egen praksis, men det er samme praksis som er utviklet av et EU-vennlig politisk flertall. Da har mindretallet aldri mulighet til å si stopp på noen konstitusjonell måte, mener nestlederen.

Kvittum Nytrøen gir imidlertid lagmannsretten ros for at de har behandlet flere av Nei til EUs punkter på en god måte.

– Men vi er grunnleggende uenig, særlig i spørsmålet om hvorvidt EUs energimarkedspakke tre regnes som lite inngripende, sier han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.