Sam Brinton, en tjenestemann i Biden-administrasjonens energidepartement er siktet for nok et tyveri av svindyr bagasje. I september stjal han en koffert fra en flyplass i Minneapolis, denne gangen er det Harry Read International flyplass i Las Vegas.

Detaljer om tyveriet er knappe, men 8 News Now uttalte at Brinton, 35, ble siktet for grovt tyveri med en verdi mellom $1200 og $5000.

En arrestordre ble utstedt for Brinton, som har en høy stilling i Bidens Department of Energy Office of Nuclear Energy. Han jobber for avdelingen for spent fuel and waste disposition – som har ansvar for sikker forvaltning og lagring/resirkulering av avfallsstoffer fra kjernekraftverk. (Vennligst ta oversettelsen med forbehold da denne skribenten ikke er rakettforsker.) 

Brinton, har skrevet historie som en av de første personer med flytende kjønn som jobber i den føderale regjeringen. 

Energifunksjonæren, som bruker de/dem pronomen, har angivelig klepto-fingre for kofferter, skriver New York Post. 

Etter tyveriet av en kvinnes Vera Bradley-koffert fra bagasjeoppbevaringen ved Minneapolis-St. Paul flyplass den 16. september, ble Brinton sendt i tvungen permisjon av Department of Energy.  Kofferten og kvinnens eiendeler ble verdsatt til 2325 dollar.

Brinton nektet først å ha tatt med seg bagasjen, men hevdet senere at politiet forvekslet den med hans egen bagasje  – til tross for at han aldri hadde sjekket en bag før flyturen. Brinton skal ha fjernet koffertens ID-merke etter å ha plukket den fra bagasjekarusellen, og ble senere sett med Vera Bradley-kofferten ved flere anledninger i Washington, DC. 

Tidligere denne uken ba en gruppe republikanere i Representantenes Hus at Brinton trekker seg på grunn av anklagene. Representative Andrew Clyde fra Georgia og 15 andre republikanere sendte et brev til energiminister Jennifer Granholm tirsdag

– Vi krever at Sam Brinton går av, og vi ber deg om å sette til side smålig politikk og utnevne kun de mest kvalifiserte og dedikerte individene til å påvirke USAs energisektor.

Vi er alle uskyldige til det motsatte er bevist. Det kan godt hende «rakettforskeren» skulle bruke koffertene til å oppbevare nuclear waste.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.