Kriminalteknikere har satt merker i gaten på åstedet for knivangrepet i Illerkirchberg i Tyskland den 5. desember 2022. Foto: Bernd Weissbrod / DPA via AP / NTB.

En av de to jentene på 13 og 14 år som mandag morgen ble knivstukket på vei til skolen i Illerkirchberg, Baden-Württemberg, døde siden av skadene hun ble påført i angrepet.

Det var den 14 år gamle jenta som ble drept, mens 13-åringen ble alvorlig skadet og fremdeles befinner seg i en kritisk tilstand, melder Deutsche Welle.

Police said, «The 14-year-old had to be reanimated at the scene before she could be taken to the hospital, where, despite all efforts to save her life, she died.» Her 13-year-old companion remains hospitalized in critical condition.

Drapsmannen, som ble pågrepet i et asylmottak etter ugjerningene, er en 27 år gammel asylsøker fra Eritrea, opplyser den tyske internasjonale allmennkringkasteren.

Tysk politi har ikke oppgitt noe motiv for knivangrepet.

Illerkirchbergs borgermester Markus Häussler sier at tettstedet med 5000 innbyggere er i sjokktilstand.

I en meddelelse oppfordrer politiet til «ikke å nære noen generell mistanke mot fremmede, folk som søker beskyttelse eller asylsøkere, og heller ikke oppmuntre til eller støtte slike mistanker», skriver Die Welt.

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.