Kanskje det kunne være på tide å advare mot en allmektig stat?
Rødt klarer ikke se at det er Ap som driver frem forskjells-Norge. Det ville være å møte seg selv i døra.  Partiet roser lakseskatten. Her hadde man sjansen til å vise at man forstår utkant-Norge. I stedet faller man tilbake på gamle bolsjevikiske takter.
De som hadde ventet noe nytt fra Rødt blir skuffet.

Verken Arbeiderpartiet eller Høyre er i stand til å møte forskjellskrisen vi nå ser, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Han ber regjeringspartiene Ap og Senterpartiet støtte opp om deres forslag om ekstra penger til sosialhjelpsmottakere og 30 millioner kroner mer til organisasjoner som jobber for å hjelpe dem som har minst.

– Dette er minimumstiltak som alle partiene på Stortinget burde kunne støtte, sa Moxnes i sin tale til partiets landsstyre lørdag.

Han roser regjeringen for lovende takter i arbeidet med en ny lakseskatt. Men de store skatteinntektene som regjeringen henter inn til statskassa, kaller han for «pengeflytting» og viser til at dette kommer fra kraftprodusentene som tjener mye på de høye strømprisene.

Rødt kritiserer regjeringen for å ikke øke selskapsskatten. Partiet ønsker dessuten å hente inn mer skatt fra store formuer og utbytte.

– Det må til for å dempe ulikheten i Forskjells-Norge, mener han. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.