Heltene fra det iranske landslaget spilte med hjertet utenpå drakta, og ble belønnet med to mål på overtid. Iran slo dermed Wales 2-0.

Landslaget til Iran fikk stor sympati etter at de nektet å synge nasjonalsangen før sin åpningskamp i VM mot England. Flere av spillerne har uttrykt sin støtte til demonstrantene i Iran, som protesterer mot det tyranniske regimet etter at Masha Amini (22) ble drept av moralpolitiet i september fordi hun ikke bar hijaben korrekt.

Før kampen mot England unnlot spillerne å synge nasjonalsangen. Før kampen i dag sang spillerne, mens iranske tilskuere gråt på tribunen.

Noen av tilskuerne protesterte mot det iranske regimet, og politiet grep inn.

Etter kampen sa treneren Carlos Queiroz, mens han var i ferd med å sprekke i stolthet, at spillerne «gjorde det for fansen».

– Dette er bare begynnelsen. Vi må fortsatt fullføre jobben. Men det var en fantastisk dag for oss. Nå er vi tilbake til fotballen, og jeg kan ikke finne ord for å takke spillerne våre. De fortjener all oppmerksomheten og respekten de kan få, sa Queiroz i seiersintervjuet med arrangøren.

Han ville ikke gå inn på situasjonen i Iran og regimet som spillerne har vist motstand mot tidligere i VM.

– Disse guttene elsker å spille fotball, og de fortjener støtten. Vi gjorde dette for fansen. Vi er her for å spille for dem, sa han.

Fotballmessig var Iran helt overlegne, og hadde en rekke gode sjanser, deriblant to skudd i stolpen.

Men det første målet kom først åtte minutter på overtid, da innbytteren Roozbeh Cheshmi scoret på et flott plassert skudd fra omtrent 25 meters hold. Jubelscenene var rørende, både på tribunen, blant spillerne og blant innbytterne.

Tre minutter senere punkterte Ramin Rezaeian kampen da han satt ballen i mål fra kort hold.

Iran møter USA i siste kamp. Vinner de kampen er de klare for 8-delsfinale.

Trolig vil mange nøytrale tilskuere støtte heltene fra Iran i den viktige kampen, som spilles tirsdag 29. november klokken 20.00.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!