Den ukrainske regjeringen er den som har reagert kraftigst på det russiske nedslaget i Polen. Utenriksministeren vil at Nato innkaller til toppmøte og sier at man må reagere «hardt og prinsippfast». Men Ukraina er ikke medlem av Nato og kan ikke innkalle.

Generalsekretær Jens Stoltenberg minnet om at man må etablere fakta før man vedtar noen respons.

– Et kollektivt svar på russiske handlinger må være hardt og prinsippfast, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på Twitter tirsdag kveld.

– Blant umiddelbare handlinger: Et Nato-toppmøte med Ukrainas deltakelse for å tegne opp ytterligere felles handlinger, som vil tvinge Russland til å endre sin opptrappingskurs, samt forsyne Ukraina med moderne luftfartøy, fortsetter Kuleba.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.