Støttedemonstrasjon for Iran foran Stortinget i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB

En iransk domstol har avsagt dødsdom for en person anklaget for å stå bak opptøyer mot landets brutale regime.

Iran har vært preget av en lang rekke demonstrasjoner og opptøyer i kjølvannet av dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini.

Amini døde i moralpolitiets varetekt i Teheran 16. september, etter å ha blitt pågrepet for å ha brutt landets strenge kleskode for kvinner.

Siden det har tusener av iranere demonstrert mot myndighetene, og protestene har etter hvert fått mer preg av generell misnøye med Irans religiøse styre, skriver NTB-AFP.

Svært mange demonstranter har blitt arrestert av regimet, og nå er altså den første av dem dømt til døden. Det et slik rettsvesenet i et slikt fundamentalistisk, islamsk lang opererer.

Dommen omtales på det såkalte rettsvesenet i Irans nettside, Mizian Online.

Den dømte fikk dødsstraff for angivelig ildspåsettelse i en offentlig bygning, forstyrrelse av offentlig orden og forbrytelser mot rikets sikkerhet.

Les også:

Iran truer med å henrette 15.000 varetekts­fengslede demonstranter

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også:

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.