Det russiske forsvaret har fått ordre om å trekke seg fra byen Kherson sør i Ukraina. Det innebærer at Russland gir opp den største byen de har okkupert.

Det er uklart om ordren betyr at Russland overgir hele sitt fotfeste på elva Dnipros vestlige bredde, eller om det kun er snakk om overgivelse av Kherson by.

Den russiske TV-kanalen NTV skriver at forsvarsminister Sergej Sjojgu har gitt ordre om å trekke seg tilbake over elva.

Den ukrainske presidentrådgiveren Mykhailo Podoljak skriver imidlertid på Twitter at det ikke er noen umiddelbare tegn til en fredelig tilbaketrekning fra Kherson.

Ukraina har vært på offensiven i Kherson fylke i flere måneder, og siden sent i oktober har innbyggerne i byen fått ordre om å evakuere.

Byen ble okkupert av Russland kort tid etter invasjonen av Ukraina i februar og har vært det eneste fotfestet til Russland på Dnipros vestlige bredd.

Ifølge opposisjonskanalen Vot Tak skal soldatene trekkes ut i nær fremtid.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.