Scene fra en gravplass i Kherson, sør i Ukraina. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Tre mennesker ble drept og seks ble såret i russisk beskytning av den sørukrainske byen Kherson. Et sykehus skal ha blitt beskutt, sa den lokale guvernøren Oleksandr Prokudin mandag.

Mens mediene har hendene fulle med å skrive om Midtøsten, og i spesiell grad heve kritiske røster mot Israels rolle, pågår krigen i Ukraina for fullt.

Det er bare blitt svært mye mindre omtale av de nærmest daglige angrep mot sivile mål som finner sted der. I så måte vil mange mene denne nye opptrappingen i Midtøsten kommer påfallende beleilig for Russland.

NTB-Reuters melder mandag at tre mennesker ble drept og seks ble såret i russisk beskytning av den sørukrainske byen Kherson. Et sykehus skal ha blitt beskutt, ifølge guvernør Oleksandr Prokudin.

Russiske styrker ble jaget ut av byen de hadde okkupert og den vestlige bredden av elva Dnipro i regionen sent i fjor. Men den beskyter nå stadig de samme områdene fra posisjoner på den østlige bredden.

Guvernør Prokudin skrev på meldingsappen Telegram at to personer ble drept og fire såret da den sentrale delen av byen ble beskutt.

I en egen melding oppga guvernøren at et sykehus i byen ble beskutt av russere.

Tidligere mandag ble det skutt på en bil i en forstad til Kherson. En person ble drept og et to måneder gammelt spedbarn og hans mor ble såret, blir det opplyst.

Den norske Forsvarssjefen Eirik Kristoffersen anslo allerede i januar i år at ca. 30.000 sivile er døde i Ukraina som følge av den fullskala krigen Russland startet 24. februar 2022. Siden det er trolig ytterligere en del tusen lagt til den dystre statistikken.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.