Joe Biden forlater scenen etter en tale under et valgkamparrangement i Washington D.C. 2. november 2022. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB.

Det er få dager igjen til de amerikanske mellomvalgene, og Demokratene er desperate. I et normalt land ville politikerne drive valgkamp ved å fremheve sine politiske fortjenester. Se hva vi har utrettet til gagn for befolkningen, ville de si. Men siden Demokratene ikke har skapt noe annet enn ulykker de siste to årene, har de ikke noe å skryte av.

De kan ikke påstå at de har forbedret økonomien for den brede befolkningen, der mange daglig må velge mellom å ta seg råd til daglige innkjøp eller å fylle tanken på bilen sin. Grensen står på vidt gap, og det er sannsynligvis fem millioner illegale innvandrere som har strømmet inn i USA sammen med store mengder fentanyl, som har tatt livet av minst 100.000 og banet vei for prostitusjon og handel med barn.

Kriminaliteten har eksplodert i Demokratisk styrte stater og byer, og står nå sammen med økonomien øverst på velgernes liste over de viktigste sakene ved valget. Utenrikspolitikken ligger i ruiner, og Brasil, det siste vestlig orienterte landet i Sør-Amerika, har nettopp valgt en sosialistisk og Kina-vennlig president – etter millioner av brasilianeres oppfatning ved hjelp av valgfusk.

Hele Sør-Amerika vil nå i økende grad orientere seg etter Beijing, men det passer utvilsomt Biden-klanen bra, ettersom den selv er i lommen på Kinas kommunistparti. Den republikanske senatoren Rand Paul sier uten omsvøp til Laura Ingraham på Fox News at Demokratene prøver å etterligne Kina.

Lenge trodde Demokratene at de kunne vinne valget på abortsaken, men den har vist seg å bli en flop som ligger lavt på velgernes liste over prioriterte saker.

Demokratene har nå ikke noe annet å gå til valg på enn påstanden om at en Republikansk seier vil undergrave selve demokratiet. På MSNBC advarer den prominente historikeren Michael Beschloss om en bølge av vold over hele landet hvis Republikanerne skulle få flertall i Representantenes Hus og Senatet. Det vil bli slutt på rettsstaten, sier han. Barna vil bli arresteret, og det kan meget vel tenkes at de blir slått i hjel.

Også president Biden er i dårlig humør. I sin tale i Union Station i Washington D.C. forleden beskyldte han mer eller mindre direkte Republikanske velgere for å utgjøre en trussel mot demokratiet. Underforstått: Demokrati har man kun hvis Demokratene har makten. Det har han sagt i flere måneder, men det var en interessant detalj i de siste jeremiadene hans, nemlig understrekningen av at det kan ta flere dager før amerikanerne får vite det endelige valgresultatet. Hvorfor skulle han si dét? En gjetning kunne være at tellekorpset skal ha tid til å fabrikkere det ønskede resultatet. Som Stalin skal ha sagt: Det viktige er ikke hvordan folk stemmer, men hvem som teller opp stemmene.

Er det en «konspirasjonsteori» å frykte valgfusk, en eller annen form for «rigged election»?

Man får sine bange anelser etter at online-magasinet The Intercept for få dager siden kunne dokumentere at sikkerhetdepartementet (Department of Homeland Security – DHS) i lengre tid har hatt et hemmelig samarbeid med Big Tech om å undertrykke «misvisende» informasjon om covid-19 og vaksinens virkninger, om rasemessig rettferdighet, det amerikanske tilbaketoget fra Afghanistan og USAs støtte til Ukraina. Facebook har til og med opprettet en portal der DHS og andre regjeringsetater kan innrapportere «desinformasjon» direkte.

Informasjonskontroll er en måte å kontrollere valg på.

Alle snakker nå om en sikker Republikansk bølge ved mellomvalgene, men det er nok best ikke å selge skinnet før bjørnen er skutt.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.