– Vi vil ikke tillate at denne krigens brutalitet fører til at et stort antall eldre, barn, ungdommer og familier dør i løpet av de neste vintermånedene, sa Annalena Baerbock torsdag.

Uttalelsen ble gitt i forbindelse med at G7-landene innledet et todagers utenriksministermøte i den tyske byen Münster.

Det er ventet at felles støtte til Ukraina vil stå øverst på dagsordenen under møtet. Ifølge Baerbock planlegger landene å levere generatorer, varmeovner, konteinere, telt, senger og tepper for at ukrainerne skal klare seg gjennom vinteren.

– Russland har valgt en ny krigføringsmetode ved å forsøke å la folk sulte, dø av tørst og fryse i hjel. Dette er nettopp hva vi, som G7-partnere, vil forsøke å forhindre med alle midler vi har, akkurat som vi forsøker å forhindre de andre perfide metodene i den russiske krigføringen, sier Baerbock.

– Vi vil ikke godta at den russiske presidenten lykkes med en strategi som har som mål å bryte ned Ukraina. Vi kommer ikke til å akseptere hans håp om at den internasjonale solidariteten blir ødelagt, sier hun videre.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.