Aleksander Bolsjunov og Denis Spitsov fra Russland under vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ifølge det finske styremedlemmet Martti Uusitalo i Det internasjonale skiforbundet (FIS) får ingen utøvere fra Russland og Belarus konkurrere til vinteren.

Russiske og belarusiske langrennsløpere er for tiden utestengt fra å delta i internasjonale skirenn. Men det har vært spørsmål om hvorvidt de skulle få anledning til å bli med igjen til vinteren, når det blant annet avholdes ski-VM i Planica i Slovenia fra 21. februar til 5. mars 2023.

Dette har sammenheng med den russiske invasjonen i Ukraina.

Mange russiske utøvere ville vært blant favorittene i det kommende mesterskapet, både på herre- og damesiden.

Nå ser det imidlertid ut for at det ikke blir noen slik deltakelse.

Reaksjonene har til dels vært sterke etter at FIS’ generalsekretær Michel Vion åpnet døren på gløtt for russisk og belarusisk deltakelse internasjonalt allerede til vinteren, under en konferanse i slovenske Planica for en tid tilbake.

Fra både svensk og norsk hold har det vært antydet at boikott av verdenscupen kan bli aktuelt om dét blir utfallet.

Det er ventet at ledelsen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet tar den endelige beslutningen om russisk og belarusisk deltakelse under styremøtet til helgen.

Ifølge uttalelsene til styremedlemmet Uusitalo er det lite som tyder på at FIS kommer til å endre holdning.

– Ingenting er forandret, og jeg har ingen indikasjoner på at det vil skje. Russiske utøvere blir ikke synlige i konkurranser i regi av FIS til vinteren, sier Uusitalo til den finske tv-kanalen YLE.

Martti Uusitalo sier at han ikke har hørt om noen innen FIS som ønsker russerne og belaruserne tilbake på dette tidspunktet.

De seneste årene har russiske utøvere fått være med å konkurrere i verdenscup og mesterskap, men uten å representere sitt land. Dette skyldes sakene om statlige russiske dopingprogrammer i idretten. Nå får de altså ikke delta i det hele tatt.

 

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.