Vil ha tiltaler mot russiske krigsforbrytere: Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Foto: AP Photo/Armando Franca

Det bør opprettes en ny spesialdomstol der russiske ledere kan tiltales for krigen mot Ukraina, mener Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock.

Hun besøkte mandag Haag i Nederland, der flere internasjonale domstoler holder til.

– Vi må her og nå sende et tydelig budskap til det russiske lederskapet om at en angrepskrig ikke vil gå ustraffet hen, sa Baerbock i en tale ved The Hague Academy of International Law.

En av domstolene i Haag er Den internasjonale straffedomstolen (ICC). I henhold til dagens regler har den ikke mulighet til å straffeforfølge Russlands øverste ledere for angrepskrigen mot Ukraina.

Baerbock ser for seg opprettelsen av en ny type domstol, som kan ligge utenfor Ukraina, men være basert på ukrainsk straffelov.

Også EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen har tatt til orde for opprettelse av en ny spesialdomstol for å rettsforfølge Russland.

Les også: 

FN: 18.000 sivile ofre i Ukraina – drept eller såret

Bestill fra Document forlag:

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.