Hva slags kunnskaper har norsk offentlighet om Øst-Europa generelt og Balkan spesielt? For noen i vårt land er polakker synonymt med håndverkere, men kanskje mange flere også trenger en liten oppdatering …

Carl Schiøtz Wibyes bok «Et vaklende Europa», som kom ut på Document forlag i 2021, gir et mer utfyllende bilde av hvem polakker og østeuropeere er enn det vi ser på overflaten.

I denne samtalen med forlagsredaktør Hanne Herrman gir forfatteren et personlig, kunnskapsrikt, nyansert og fremtidsrettet bilde av Balkans historie som Europas festning mot alle slags inntrengere, og hva Balkan har å si for Europa i dagens turbulente politiske situasjon.

Samtalen berører også dagens politiske situasjon med utgangspunkt i denne boken, som gir viktig kunnskap om en del av Norges europeiske nabolag.

«Et vaklende Europa» er en ypperlig julegave for dem som ønsker å lese seg opp på Øst-Europas turbulente historie, og selv bli litt klokere.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.