En 23 år gammel mann døde etter å ha blitt skutt flere ganger på kloss hold i bydelen Christiania i København onsdag.

Skytingen fant sted i områdets hovedgate Pusher Street, skriver NTB.

– En 23 år gammel mann ble rammet av flere skudd som ble avfyrt på kloss hold, sa politiinspektør Tommy Laursen.

Christiania er et alternativt boligområde sentralt i København som har en viss grad av selvstyre. Området blir ofte omtalt som en fristad og har blant annet vært kjent for å tillate utstrakt salg av narkotika.

– Gjerningsmannen stilte seg i en kø eller kom på annet vis helt tett på 23-åringen, som så ble skutt, sier politiinspektøren.

Etter skytingen greide gjerningsmannen å flykte, og politiet visste ikke onsdag kveld hvor han ble av.

Han er beskrevet som en mann av somalisk opprinnelse og skal ha vært iført svart vindjakke, svarte joggebukser og en svart caps.

Alvorlig voldssak i Drammen: To personer til sykehus etter knivstikking

Pusher Street har flere ganger vært åsted for oppgjør om hasjmarkedet i Christiania. Flere gjenger har blitt involvert i salget, ifølge politiet.

– Vi har de siste årene sett en utvikling der flere grupperinger er til stede der for å ta del i hasjsalget, og de viser tydelig hvem de representerer, sa Laursen til Ritzau for en måneds tid siden.

– Men det har blitt en uheldig utvikling der strider i gjengmiljøet tidvis har forplantet seg til Pusher Street, la han til.

Det er uklart om onsdagens drap er resultat av oppgjør mellom gjenger.

– Vi er klare over hvor og i hvilket miljø det skjedde, men vi kan foreløpig ikke si noe om motivet, og vi etterforsker bredt, sa Laursen onsdag kveld.

Ifølge tall som Danmarks Statistik (DST) utarbeidet for Berlingske i 2017, så var hver fjerde innbygger i København en innvandrer.

Daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev (R), sa den gang følgende:

– Jeg mener det ikke er interessant å se på hvor folk kommer fra når man skal vurdere om de er danske. Når det er sagt, så vet vi at vestlige innvandrere bidrar godt til byens vekst og utvikling. Og det ser ut som om det går i den riktige retningen. Hvis vi som en liten og åpen økonomi skal klare oss i en globalisert verden, så må vi være mangfoldige og globale.

Allerslev, som representerte Radikale Venstre og selv opprinnelig var fra Sør-Korea, måtte 25. oktober 2017 trekke seg fra sitt embete på grunn av misbruk av sin stilling til egen fordel.

 

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.