Det er innført reiseforbud og portforbud om natten i to distrikter i Uganda som er episenteret for et utbrudd av ebola.

Helsedepartementet opplyser at det har vært 19 dødsfall og 58 bekreftede tilfeller av det dødelige viruset siden utbruddet startet 20. september.

Myndighetene sier at utbruddet er konsentrert til distriktene Mubende og Kassanda, sentralt i landet, og ikke har nådd fram til Kampala, der det bor 1,5 millioner mennesker, selv om et ektepar har testet positivt i byen.

I en tv-tale lørdag ga president Yoweri Museveni ordre om reiseforbud, portforbud om natten og stengning av markeder, kirker og barer i 21 dager i de to berørte distriktene.

Lastebiler med varer kan fortsatt kjøre inn i og ut av distriktene, men all annen transport, inkludert persontransport inn og ut blir suspendert.

– Hvis du er i Mubende eller Kassanda, må du bli der i 21 dager, sa Museveni, som allerede har forbudt tradisjonelle healere å behandle syke og bedt politiet arrestere alle med ebolasymptomer som nekter å isolere seg.

Ebola spres med kroppsvæsker og er svært dødelig. Viruset er vanskelig å få kontroll på, særlig i større byer.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.