PayPal fant plutselig ut at de ikke vil ha noe mer å gjøre med britiske Free Speech Union og sa opp avtalen, uten begrunnelse eller forklaring. Det er heller ingen ankemulighet. Big Tech er dommerne over ytringsfriheten og de trenger ikke forklare seg.

The US payments company PayPal has shut down the account of the Free Speech Union – an organisation which defends free speech, including support for people who lose work for expressing opinions.

The Free Speech Union, founded by Toby Young was left with ‘no clear explanation’ as to why their account had been shut down. Mr Young told The Telegraph he believed it was a politically-motived decision as his organisation often defends gender-critical academics, describing the actions as a ‘sinister form of cancel culture’.

Politikerne kunne ha gjort noe med dette for lenge siden. Men ordningen har en fordel også for dem: Big Tech renser det offentlige rom for konsekvensene av deres politikk. De forsvinner selvsagt ikke, men forblir upåtalt.

Likevel er det ikke noen ord som politikerne bruker mer enn ytringsfrihet og demokrati.

https://www.gbnews.uk/gb-views/paypal-shuts-down-accounts-of-free-speech-union/369374

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.