Det  private konsortiet som i «konsultasjon» med Federal Reserve rapporterte «feilinformasjon» om det amerikanske presidentvalget i 2020, forfulgte og feilmerket bevisst høyreorienterte nyhetsformidlere.

Valgdekningen til Just the News, New York Post, Fox News, Epoch Times og Breitbart var blant de «mest fremtredende domener» som fikk valgdekningen «flagget» av Election Integrity Partnership og samarbeidspartnerne deres.

Washington Post, New York Times og CNN er også på listen, men Election Integrity Partnership skriver i en rapport at faktasjekk av de fleste mainstream-mediene kun spilte en «korrigerende rolle».

Rapporten konkluderte med at alle de 21 mest fremtredende «repeterende sprederne av feilinformasjon via Twitter» var «høyreorientert». Skuespilleren James Woods ledet an, etterfulgt av The Gateway Pundit, Donald Trump Jr. og president Trump selv. 

Stanford Internet Observatory, University of Washingtons Center for an Informed Public, tenketanken Atlantic Council og analysefirmaet Graphika hevdet at Election Integrity Partnership hadde 35 prosents suksess med å få innhold fjernet, strupet eller merket med flagg. 

Department of Homeland Securitys Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, utenriksdepartementet og liberale grupper som Democratic National Committee, flagget også påstått feilinformasjon gjennom konsortiet.

– Ingen nyhetsorganisasjon bør havne på en fiende-/sensurliste for å rapportere fakta med nyhetspotensiale. Det er uhyrlig at dette sensurmaskineriet ble fremskyndet, hjulpet og sanksjonert av den føderale regjeringen, sier Just News’ sjefredaktør John Solomon.

Gateway Pundit vurderer sine juridiske alternativer, skrev advokat John Burns i en e-post og kalte det «det fascistiske, offentlig-private partnerskapet … en sammenfletning med dyp høyesterettspresedens.

– På hvilken måte er dette annerledes enn det som skjer i det kommunistiske Kina? spurte Jim Hoft, publisher. – Det skumle er at Election Integrity Partnership bare er ett av mange kontorer i myndighetenes store sannhetsministerium. 

 

 


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.